Tuburi radiante INFRA: echipamente de incalzire prin radiatie, in infrarosu, cu unde negre, destinate incalzirii industriale a halelor, atelierelor, etc.


Principiu de functionare Tuburi Radiante INFRA:


     Tubul radiant propriu-zis este incalzit cu ajutorul arzatorului,  flacara si gazele de ardere cresc temperatura acestuia la valori cuprinse īntre 250 grd.C. in zona apropiata ventilatorului de exhaustare si 550 grd.C. in zona apropiata arzatorului.  

     Reflectorul are rolul directionarii radiatiei in zona utila. 

     Ventilatorul de exhaustare are atāt rolul evacuarii fortate a gazelor de ardere cat si de imbunatatire al transferului de caldura prin cresterea vitezei acestora īn tub.

     In functie de puterea termica a tubului radiant si de īnaltimea de montaj se realizeaza intensitati de radiatie in zona utila de sub tub care duc la transfer de caldura direct atat asupra personalului cat si asupra corpurilor din zona de acoperire.

     Indirect, prin convectie, corpurile incalzite prin radiatie,  incalzesc si aerul ambiant.


 

Domeniu de utilizare  Tuburi Radiante INFRA:


INDUSTRIE:

Spatii industriale, hale de productie, turnatorii, ateliere mecanice, depozite de marfuri, rampe de īncarcare, spatii pentru ansamblare si īmpachetare, etc.


AGRICULTURA:

Ferme , grajduri si arene, crescatorii de pui, abatoare, sere etc.


COMERT SI SERVICII:

Garaje pentru camioane, autogari, sali de asteptare, gari, peroane,garaje auto, ateliere de depanare auto, spalatorii auto, magazine auto, restaurante, piete, sali de spectacol si expozitii, biserici, sali de sport, bazine de inot, patinoare, cluburi de tenis, spatii exterioare (gradini, terase,...), etc.